Γαρίδες εν χορό - e-Stage.gr
Apr 24, 2018 Last Updated 9:16 PM, Apr 24, 2018

Γαρίδες εν χορό

Κατηγορία: Gourmet

Οι πριγκίπισσες της θάλασσας έκαναν περιποίηση νοστιμιάς και μπήκαν στο πιάτο μας.

Υλικά για 4ς μερίδες:

  • 30 γαρίδες μεσαίου μεγέθους
  • 700 gr ρύζι(για μορφή ριζότου προτιμήστε arborio)
  • Κρασί λευκό(1 ποτήρι κρασιού)
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πράσα
  • 2 καρότα
  • 50 gr βούτυρο
  • 1 τυρί mascarpone
  • 15-20 γρ κουρκουμά(ίσα ίσα για χρώμα)
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 10-15 gr σαφράν
  • 4-5 φύλλα φρέσκο δυόσμο(ψιλοκομμένο)
  • Ρίγανη
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο         

Οδηγίες

Μπίσκ(ζωμός):
Πλένουμε καλά τις γαρίδες.Αφαιρούμε τα κεφάλια τους και τα σοτάρουμε σε ενα κατσαρολάκι, καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα καρότα και τα προσθέτουμε στο ίδιο σκεύος με τα κεφάλια απ'τις γαρίδες.Βάζουμε νερό και αφήνουμε την μπισκ(ζωμό)να βράσει.Στο τέλος την σουρώνουμε και κρατάμε μόνο τα υγρά.

Για την σάλτσα:
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε σε τηγάνι με λάδι μαζί με την ρίγανη και σβήνουμε με κρασί.Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο απο την μπίσκ που έχουμε φτιάξει(όχι όλη,θα χρειαστούμε και για το ρύζι).Ανακατέβουμε καλά και ρίχνουμε το σαφράν και τον κουρκουμά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε την σάλτσα να πάρει βράση.Μόλις αρχίσει να πήζει λίγο σουρώνουμε την σάλτσα και την αφήνουμε στην άκρη, χωρίς να πετάξουμε τα υλικά που σουρώσαμε.

Για το ρύζι:
Σε κατσαρολάκι ή τηγάνι βάζουμε τα υλικά που σουρώσαμε απ'την σάλτσα μαζί με το  ρύζι και προσθέτουμε μπίσκ.Σταδιακά συμπληρώνουμε μπίσκ μέχρι να βράσει το ρύζι.Προς το τέλος όσο έχει ακόμα υγρά ρίχνουμε μέσα το τυρί mascarpone, τον δυόσμο  και ανακατέβοντας το αφήνουμε να χυλώσει.Αφαιρούμε απ'την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, βλέπουμε το αλάτι-πιπέρι και συμπληρώνουμε αν χρειάζεται.

Για τις γαρίδες:
Μπορούμε να αφαιρέσουμε το κέλυφος απ'τις γαρίδες(θα πάρει λίγο παραπάνω ώρα αλλα μας διευκολύνει στην μάσα) ή να τις αφήσουμε έτσι όπως είναι, απλά ρίχνουμε λίγο λάδι, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε για το τέλος.Τις ψήνετε σε τηγάνι ή σχάρα ανάλογα με την προτίμησή σας, σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά απο κάθε πλευρά.

Αν καθαρίσατε τις γαρίδες βάλτετες  όλες  μέσα στην σάλτσα ειδάλλως ρίξτε την  σάλτσα απο πάνω, σερβίρετε το ρύζι και καλή μάσα!!!


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας