Καστανές μανιταροπαπαρδέλες!! - e-Stage.gr
Jun 19, 2018 Last Updated 12:17 PM, Jun 19, 2018

Καστανές μανιταροπαπαρδέλες!!

Κατηγορία: Gourmet

Άλλο βδέλλες και άλλο παπαρδέλες!! Ένα που θα σας ρουφήξει την γεύση!!! Δώστε πόνο στις κουζίνες σας αμέσως!!

Υλικά (για 4 άτομα – πρώτο πιάτο)

250 γρ. Papardelle Barilla
2 κ.σ. αλάτι

για τη σάλτσα
200 γρ. κάστανα βρασμένα,καθαρισμένα
200 γρ. μανιτάρια (9-10 μεσαία) κομμένα σε λεπτές φέτες
25 γρ. ξερά πορτσίνι
1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
1½ κ.σ. κρεμμύδι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
100 ml ζωμό κρέατος (ή λαχανικών) – αν είναι έτοιμος χρησιμοποιήστε λιγότερο (βλ. στην προετοιμασία)
80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
200 ml κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά (ή/και περισσότερο)
2 φέτες σπεκ κομμένες σε λωρίδες (προαιρετικά)
1-2 κλωναράκια δενδρολίβανο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για το τελείωμα
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες

Προετοιμάζετε τα μανιτάρια: Βάζετε σε κατσαρόλι τα πορτσίνι, σκεπάζετε με νερό (500 ml) και σιγοβράζετε πολύ χαμηλά (να μην κοχλάζει το νερό) για 15-20 λεπτά. Αφαιρείτε τα πορτσίνι, σουρώνετε και κρατάτε το νερό τους –θα πρέπει να είναι 250 ml. Τα κόβετε σε λωρίδες.
Στον ίδιο χρόνο καθαρίζετε τα φρέσκα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα και τα κόβετε σε φέτες.

Βράζετε τις Pappardelle Barilla: Σε μεγάλη κατσαρόλα με πολύ νερό που βράζει, ρίχνετε 2 κ.σ. αλάτι και τις παπαρδέλες. Βράζετε τα ζυμαρικά al dente σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνετε κρατώντας 2 φλ. απ΄ το νερό που έβρασαν για την περίπτωση που χρειαστούν έξτρα υγρασία στη συνέχεια.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα (όσο βράζουν τα ζυμαρικά): Σε μεγάλο ή βαθύ τηγάνι (να χωράει στο τέλος όλα τα υλικά) και σε μέτρια φωτιά, βάζετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε 1 λεπτό περίπου να ξανθύνει το κρεμμύδι (χωρίς να αλλάξει χρώμα).
Αφαιρείτε το σκόρδο και προσθέτετε τα κομμένα φρέσκα μανιτάρια και το δενδρολίβανο.

Σοτάρετε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας και βάζετε τα porcini με το νερό τους (αυτό που είχατε κρατήσει), τα κάστανα, τον ζωμό, το σπεκ (αν το χρησιμοποιήσετε), λίγο αλάτι (1/4 -1/2 κγ) και τριφτό πιπέρι. Μαγειρεύετε σε μέτρια (προς δυνατή) φωτιά για 3 λεπτά να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
Σουρώνετε το περισσότερο μέρος της σάλτσας σε μπολ -θα είναι 100 ml περίπου (8 κ.σ.). Διατηρήστε την ζεστή. Αφαιρέστε (και πετάξτε) το δενδρολίβανο.

Ρίχνετε την κρέμα και την παρμεζάνα και τον περισσότερο μαϊντανό. Ανακατεύετε, δοκιμάζετε και διορθώνετε στο αλάτι, αν χρειάζεται – δεν θα χρειάζεται.

Ολοκλήρωση: Προσθέτετε στο τηγάνι τα ζυμαρικά. Τα γυρίζετε όλα να ενωθούν με τη σάλτσα. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο απ’ το νερό των μακαρονιών, που κρατήσατε.παπαρδέλες με κάστανα και μανιτάρια πορτσίνι

Σερβίρισμα: Μοιράζετε τις παπαρδέλες με κάστανα και μανιτάρια πορτσίνι στα (ζεστά) πιάτα και ρίχνετε πάνω τους 1 λεπτή γραμμή (1.5-2 κ.σ. ανά πιάτο) απ’ τη σάλτσα που κρατήσατε. Σερβίρετε αμέσως.

Η συνταγή είναι από το pandespani.com


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations