Και μουσακάς και με καραβίδες… Άπαιχτος!!! - e-Stage.gr
Jan 18, 2018 Last Updated 2:44 AM, Jan 18, 2018

Και μουσακάς και με καραβίδες… Άπαιχτος!!!

Κατηγορία: Gourmet

Αυτό τον ιδιαίτερο μουσακά δεν τον έχετε ξαναφάει και αν τον φτιάξετε είμαι σίγουρος ότι θα τον ξαναφάτε!!! Κουζίνες αμέσως!!

Υλικά

1 κιλό καραβίδες (μόνο την ουρά)
5 κολοκύθια
3 ντομάτες
5 μελιτζάνες
3 πατάτες
1 κρεμμύδι

Για τη σάλτσα μπίσκ
τα κελύφη της καραβίδας
πελτέ ντομάτας
φρέσκια ντομάτα
ελαιόλαδο
κρεμμύδι
νερό
αλάτι
πιπέρι
δυόσμο

Για τον κιμά καραβίδας
ελαιόλαδο
κρεμμύδι
καραβίδες
αλάτι
πιπέρι
αστεροειδή γλυκάνισο
δάφνη
μαντζουράνα
δυόσμο
σάλτσα μπισκ

Οδηγίες

Τεμαχίζουμε τα λαχανικά (πατάτες, μελιτζάνες, κολοκύθια) και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, στη συνέχεια στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τον κιμά: Καθαρίζουμε τις καραβίδες, ξεχωρίζοντας την ψίχα από τα κελύφη. Ψιλοκόβουμε την ψίχα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά καραβίδας, προσθέτουμε τη σάλτσα μπισκ και αρωματίζουμε με αστεροειδή γλυκάνισο και 3 φύλλα δάφνης.

Μπισκ
Ξεκινάμε σοτάροντας το κρεμμύδι και την ντομάτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κελύφη και ψίχα από 2 – 3 καραβίδες, τον πελτέ ντομάτας , αλάτι- πιπέρι, λίγο δυόσμο και τα βράζουμε όλα μαζί.

Τέλος, πολτοποιούμε το μείγμα μας και το φιλτράρουμε σε ένα σουρωτήρι.

Για την σάλτα σερβιρίσματος τώρα: Δένουμε τη μπισκ με λίγο βούτυρο και αρωματίζουμε με μαντζουράνα, το χρησιμοποιούμε ως βάση στο πιάτο για το σερβίρισμα.

Μπεσαμέλ
Ξεκινάμε και λιώνουμε το βούτυρο, σοτάρουμε το αλεύρι, και προσθέτουμε το γάλα, το αβγό και το αλάτι. Αρωματίζουμε με μοσχοκάρυδο και μαντζουράνα.

Η συνταγή είναι από το paraskhnio.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations