Ένας τόνος μα τι τόνος! - e-Stage.gr
Apr 23, 2018 Last Updated 11:15 AM, Apr 23, 2018

Ένας τόνος μα τι τόνος!

Κατηγορία: Gourmet

Σήμερα είπα να σας τονό-σω λίγο το ηθικό αλλά και την γεύση κι έτσι θέλετε και μη, θα φτιάξετε αυτό το υπέροχο πιάτο με βασικό υλικό τον τόνο!! Θα πάθετε πλάκα!! Κουζινιστείτε αμέσως!!

Υλικά

τόνος φρέσκος: 800 γρ. (200 γρ./μερίδα)
κρεμμύδι ξερό: 1½ μεγάλο ψιλοκομμένο
καρότα: 2 ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο: 100 ml και λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ψαριού
μαντζουράνα φρέσκια: 3 κλωνάρια
κόκκινο κρασί ξινόμαυρο: 750 ml
αλάτι: 1 κοφτή κουταλιά της σούπας
πιπέρι: 1/2 κουταλιά της σούπας
ζωμός καραβίδας: 1 λίτρο
σάλτσα ντομάτας: 400 γρ.
κρέμα γάλακτος: 200 ml

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2΄. Προσθέτετε το καρότο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5΄ ακόμη. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τα κλωνάρια μαντζουράνας, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 15΄, μέχρι να μειωθεί το κρασί. Έπειτα προσθέτετε το ζωμό καραβίδας και αλατοπίπερο, συνεχίζετε να βράζετε για 20΄ ακόμα και περνάτε τη σάλτσα από μπλέντερ και ψιλή σήτα.

Ξαναβάζετε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 10’. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε για 20΄ ακόμη. Περνάτε τη σάλτσα από μπλέντερ και ψιλή σήτα, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10΄ ακόμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και κρατάτε τη σάλτσα ζεστή.

Αλείφετε τον τόνο με λάδι και αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε τον τόνο στη σχάρα ή σε τηγάνι αντικολλητικό. Γυρίζετε κάθε 2΄-3΄ μέχρι να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί το ψάρι. Σερβί- ρετε τη σάλτσα που ετοιμάσατε σε 4 πιάτα και από πάνω τοποθετείτε το ψάρι. Γαρνίρετε με μερικά φύλλα μαντζουράνας και ραντίζετε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Η συνταγή είναι από το eirinika.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας