Nov 21, 2017 Last Updated 12:49 PM, Nov 25, 2017

Το «καλοντυμένο» κοτόπουλο πάει σε γκουρμέ πάρτι!!

Κατηγορία: Gourmet

Ο κύριος Κοτόπουλος ούτε που το είχε φανταστεί ποτέ ότι θα μπορούσε να παρουσιαστεί έτσι και ειδικά σε μία μεγάλη γκουρμέ επίδειξη!! Έτσι αφέθηκε στα χέρια μας και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε μιας και χειροκροτήθηκε από όλα τα ικανοποιημένα στομάχια!! Κουζίνες αμέσως!!

Υλικά (δύο μερίδες)
2 στήθη από μαύρο κοτόπουλο
40 ml ελαιόλαδο
200 ml ζωμό κοτόπουλο
50 γραμμ. jalapenos, πολτοποιημένα στο μπλέντερ με το μισό ελαιόλαδο
1 κ.γ. γλυκό chilli
½ κ.γ. πάπρικα
Αλάτι & πιπέρι

Για το kale γλασέ
500 γραμμ. kale (τα φύλλα μόνο)
200 ml ζωμό κοτόπουλο
20 ml ελαιόλαδο
10 γραμμ. βούτυρο
Αλάτι & πιπέρι

Για τη μαρμελάδα ντομάτας
1 κιλό ντομάτες ώριμες
15 ml ελαιόλαδο
15 γραμμ. βούτυρο
80 γραμμ. ζάχαρη
60 ml ξίδι λευκό
Ξύσμα από μισό λεμόνι ακέρωτο
Αλάτι

 
Οδηγίες

Για τη μαρµελάδα ντοµάτας
Βγάζουμε µε το µαχαίρι τον αφαλό της ντοµάτας και χαράζουμε το φλοιό σταυρωτά.

Τις ζεµατίζουμε σε νερό που βράζει για µερικά δευτερόλεπτα, αποσύρουμε σε λεκανάκι με κρύο νερό και αφαιρούμε τη φλούδα τους.

Τις κόβουμε στα τέσσερα και πιέζοντας µε την παλάµη βγάζουμε τα σπόρια.

Τις κόβουμε σε κύβους.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τους κύβους ντοµάτας με τη ζάχαρη.

Μόλις αρχίσουν να καραµελώνουν, σβήνουμε µε το ξίδι και το χυµό λεµονιού.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το ξύσµα λεµονιού.

Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά, µέχρι να γλασάρει η µαρµελάδα.

Για το kale γλασέ
Κόβουμε τα φύλλα του kale σε λωρίδες 1,5 cm.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τo kale για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας.

Σβήνουμε με το ζωμό κοτόπουλο, προσθέτουμε το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά.

Bάζουμε τα στήθη του κοτόπουλου σε ένα μπoλ και περιχύνουμε με τον πολτό από τα jalapenos και το μισό ελαιόλαδο.

Τα σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Τα αφαιρούμε από τη μαρινάδα, τα σκουπίζουμε και τα τοποθετούμε σε ταψάκι.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την πάπρικα και το γλυκό chilli και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, για περίπου 20 λεπτά ή έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία στη μέση του κρέατος να φτάσει τους 72οC.

Σερβίρουμε το μαύρο κοτόπουλο με το kale γλασέ και συνοδεύουμε με τη μαρμελάδα ντομάτας.

Tip!

Το μαύρο κοτόπουλο είναι  Γαλλική ράτσα και η εκτροφή του γίνεται πρώτη  φορά στην  Ελλάδα αποκλειστικά από τη Νιτσιάκος.

Η γεύση του είναι πιο ντελικάτη από το κοινό κοτόπουλο, με υψηλή διατροφική αξία!

Η συνταγή είναι από το peoplegreece.com


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας