Nov 21, 2017 Last Updated 12:49 PM, Nov 25, 2017

Παπάκι το τραγανιστόν

Κατηγορία: Gourmet

Παπάκι πάει στην ποταμιά; Ε όχι βέβαια στην κουζίνα μας έρχεται κι εμείς θα το κάνουμε όσο πιο τραγανό γίνεται!! Άντε ποδιές αμέσως!!

Υλικά (Σερβίρει 6)

1 πάπια
10- 12 αποξηραμένα δαμάσκηνα
μίξη από μπαχαρικά
τζίντζερ
5 κ.σ. ζάχαρη
soy sauce
1/2 κ.γλ. τσίλι σκόνη
χυμός πορτοκάλι
αλάτι

 Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 Cº. Τρίψτε την πάπια με μπόλικο αλάτι να πάει παντού μέσα και έξω.

Αλείψτε από πάνω το μείγμα μπαχαρικών να απλωθούν παντού και τρίψτε λίγο τζίντζερ αφήνοντάς το μέσα για να δώσει γεύση.

Τοποθετήστε την πάπια σε σχάρα ψησίματος (ή ταψί) και βάλτε στο φούρνο.

Από ώρα σε ώρα ελέγξτε το ψήσιμο και με ένα πηγούνι να την τρυπάτε για να φεύγει το περιττό λίπος.

Μετά από μερικές ώρες θα δείτε το κρέας να φεύγει από τα πόδια που σημαίνει ότι έχει ψηθεί καλά.

Δε χρειάζεται πάντα αλλά καμιά φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος, δυναμώστε τη θερμοκρασία.

Στο ενδιάμεσο φτιάχνουμε τη σάλτσα από δαμάσκηνα.

Κόψτε σε κομμάτια 10-12 δαμάσκηνα σε ένα τηγάνι με 5 κ.σ. ζάχαρη, λίγο μείγμα μπαχαρικών, λίγα κ.σ. soy sauce, μισό κ.γ. τσίλι και λίγο νερό.

Βράστε τη σάλτσα αν θέλετε αφαιρώντας τα δαμάσκηνα από μέσα (δεν είναι απαραίτητο).

Αν σας αρέσει προσθέστε χυμό πορτοκάλι (ταιριάζει) ή ξύσματα πορτοκαλιού.

Η συνταγή είναι από το sidages.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας