Λαζάνια καρμπονάρα - e-Stage.gr
May 26, 2018 Last Updated 3:25 PM, May 26, 2018

Λαζάνια καρμπονάρα

Κατηγορία: Gourmet

 Καρμπονάρα «τοστ»! Χωρίς λόγια φτιάξτε την!

 

Υλικά

  • 12-15 φύλλα λαζάνια, μαγειρεμένα σύμφωνα τις οδηγίες του πακέτου
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 φλιτζάνι λευκά μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 6-8 φέτες μπέικον, σε μικρά κομμάτια
  • 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1/4 φλιτζανιού τυρί πεκορίνο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε το μπέικον. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια να μαραθούν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το πεκορίνο και τη μοτσαρέλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρά.

2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, απλώνουμε λίγη κρέμα γάλακτος στον πάτο του πυρέξ που θα ψήσουμε τα λαζάνια. Τοποθετούμε την πρώτη στρώση από τα λαζάνια, προσθέτουμε λίγη από τη σάλτσα, τριμμένη παρμεζάνα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Ολοκληρώνουμε προσθέτοντας πάνω στα τελευταία φύλλα σάλτσα και την υπόλοιπη παρμεζάνα.

3. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμη. Βγάζουμε τα λαζάνια από τον φούρνο και αφήνουμε να σταθούν για 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.

πηγή