Το πορτοκαλωμένο παπάκι - e-Stage.gr
May 23, 2018 Last Updated 11:57 AM, May 23, 2018

Το πορτοκαλωμένο παπάκι

Κατηγορία: Gourmet

Το παπάκι δεν κάθισε καλά για αυτό κι εμείς το περάσαμε ένα χέρι πορτοκάλι και το ετοιμάσαμε για μια μοναδική «παποφαγία»! Φτιάξτε το!

 

Υλικά

  • 1 πάπια (2 κιλά περίπου)
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 100 ml λικέρ πορτοκαλιού
  • 100 ml κονιάκ
  • 1 κ.σ. ξύδι λευκό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • χυμό από 3 πορτοκάλια
  • 6 πορτοκάλια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά την πάπια και την καθαρίζουμε από τα πολλά λίπη. Σε μια φαρδιά και μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε καλά την πάπια από όλες τις πλευρές για 10 λεπτά περίπου. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 45-50 λεπτά ακόμα.

2. Σβήνουμε με το κονιάκ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Σβήνουμε τη φωτιά και διατηρούμε την πάπια ζεστή. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

3. Σε ένα κατσαρολάκι σουρώνουμε το ζουμί από την κατσαρόλα που μαγειρέψαμε την πάπια, προσθέτουμε το ξύδι, 1 κ.σ. ζάχαρη, τον χυμό των τριών πορτοκαλιών, το λικέρ πορτοκαλιού και αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε 2-3 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιάκαι αφήνουμε το κατσαρολάκι στην άκρη.

4. Βάζουμε την πάπια σε ένα ταψί και την ψήνουμε για 15-20 λεπτά στον φούρνο ώστε να γίνει τραγανή εξωτερικά.

5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι τοποθετούμε τις φέτες των 6 πορτοκαλιών (σε δόσεις), πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και ζεσταίνουμε ελαφρά για 1 λεπτό.

6. Σερβίρουμε την πάπια σε μεγάλη πιατέλα, γαρνίρουμε με τις ζεστές φέτες πορτοκαλιού και περιχύνουμε με την σάλτσα από το κατσαρολάκι.

πηγή

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations