Μεθυσμένες παπαρδέλες με σολομό - e-Stage.gr
May 23, 2018 Last Updated 11:57 AM, May 23, 2018

Μεθυσμένες παπαρδέλες με σολομό

Κατηγορία: Gourmet

Ένα πιάτο άλλο πράγμα! Φτιάξτε το χωρίς δισταγμό και θα αποζημειωθείτε!

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 500 γρ. παπαρδέλες φρέσκες με αυγά 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 60 γρ. βούτυρο 
  • 100 ml βότκα 
  • 280 γρ. καπνιστό σολομό
  • 80 γρ. ροκφόρ 
  • 50 γρ. μπρικ (προαιρετικά)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 
  • αλάτι, ροζ πιπέρι σε κόκκους 
  • λίγο άνηθο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Κόβετε το σολομό σε λωρίδες ή κομματάκια. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. 

2. Προσθέτετε το μισό σολομό και τον σοτάρετε 1’-2’. Σβήνετε με τη βότκα και βράζετε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, τους κόκκους πιπέρι το ροκφόρ και βράζετε μέχρι να λιώσει το τυρί.

3. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο σολομό, το μπρικ (προαιρετικά) και τον άνηθο.

Ιδέα: Για αυτή τη συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξηρά ζυμαρικά με κοντό σχήμα (πένες, φιογκάκια κλπ).

Η συνταγή είναι από το missbloom.gr


 

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations