Μαγεμένα ραβιόλια με σύγκλινο και τρούφα! - e-Stage.gr
Jun 23, 2018 Last Updated 5:31 PM, Jun 22, 2018

Μαγεμένα ραβιόλια με σύγκλινο και τρούφα!

Κατηγορία: Gourmet

Ιταλο-ελληνική σύμπραξη σήμερα με αγαπημένα ραβιόλια να αγκαλιαζονται όμορφα με τον σύγκλινο μας και να σκεπάζονται από την εκπληκτική μας τρούφα! Δοκιμάστε το για μια διαφορετική γευστική εμπειρία!

 

Υλικά

  • 250γρ. φρέσκα ραβιόλι (ή νιόκι)
  • 50-70γρ. σύγκλινο κομμένο σε λεπτά κομμάτια + 1 κ.σ.  τρουφέλαιο
  • 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 κ.σ. τρουφέλαιο
  • 1 κ.σ. λεπτές φέτες  μαύρης τρούφας
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλ. Παρμεζάνα λεπτοτριμμένη

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα ραβιόλι σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Σουρώνετε και κρατάτε στην άκρη μαζί με ½ φλ.  από το νερό που τα βράσατε.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι που να χωρά τα ζυμαρικά ζεστάνετε λίγο το βούτυρο και σωτάρετε το σκόρδο για λίγα δευτερόλεπτα σε χαμηλή φωτιά.
  4. Προσθέτετε τα ραβιόλι με το νερό, φέρνετε μια-δυο γύρες και περιχύνετε με το τρουφέλαιο και την τρούφα.
  5. Ρίχνετε και την κρέμα, παρμεζάνα, αλάτι και  πιπέρι.
  6. Αφήνετε να πάρει μια-δυο βράσεις και σερβίρετε στα πιάτα.Φροντίστε τα ζυμαρικά να είναι «ζουμερά» και να μην έχουν χάσει την υγρασία τους.
  7. Στο μεταξύ σε άλλο τηγανάκι έχετε ζεστάνει το λάδι τρούφας και σωτάρετε για λίγο το σύγκλινο ώστε να πάρει λίγο χρώμα και να αρωματιστεί.
  8. Το μοιράζετε πάνω από τα πιάτα, γαρνίρετε με μία-δύο φετούλες  τρούφας και σερβίρετε αμέσως.

Η συνταγή είναι από το greekmasa.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations