Κρεμ και μπρουλέ... έτσι για να σας γλυκάνουμε! - e-Stage.gr
Apr 22, 2018 Last Updated 7:08 PM, Apr 22, 2018

Κρεμ και μπρουλέ... έτσι για να σας γλυκάνουμε!

Κατηγορία: Γλυκές Αμαρτίες

Όταν η κρεμά τρελαίνεται και γίνεται μπρουλέ, τότε εμείς χαμογελάμε από ευτυχία για αυτό που θα γευτούμε! Φτιάξτε την αμέσως!

Όταν η κρεμά τρελαίνεται και γίνεται μπρουλέ, τότε εμείς χαμογελάμε από ευτυχία για αυτό που θα γευτούμε! Φτιάξτε την αμέσως!

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 φασόλι βανίλιας (ή 1 κάπσουλα βανίλιας σε σκόνη)
  • 100 γραμ. ζάχαρη και έξτρα για το καραμέλωμα (16-18 κ.γ. περίπου)
  • 6 κρόκους αβγών ελευθέρας βοσκής

Εκτέλεση

Προετοιμασία: Λιγότερο από 30 λεπτά συν 40-45 λεπτά το ψήσιμο, με επιπλέον τον  χρόνο στο ψυγείο. Θα χρειαστείτε 6 πυρίμαχα φορμάκια διαμέτρου 7.5 εκατ. περίπου. Εύκολη συνταγή.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς C.

Ετοιμάζετε την κρέμα: Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλι. Χωρίζετε τη βανίλια στη μέση κατά μήκος, ρίχνετε τους σπόρους στην κρέμα και το κέλυφος, κάνοντάς το μικρά κομματάκια. Φέρνετε την κρέμα σχεδόν σε σημείο βρασμού (χωρίς ωστόσο να βράσει) και αμέσως χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε στο ελάχιστο για 5 λεπτά.
Σε γυάλινο ή μεταλλικό μπολ χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.

Δυναμώνετε τη φωτιά στην κρέμα γάλακτος ώστε να έρθει πάλι στο περίπου σημείο βρασμού (αλλά να μην βράσει) και την ρίχνετε στο μίγμα των αβγών ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να έχετε μια πηχτή κρέμα (δείκτης πως τα αβγά έχουν ελαφρώς αρχίσει να ψήνονται).

Ψήνετε τις κρέμες: Μεταφέρετε το μίγμα σε καθαρό σκεύος περνώντας το πρώτα από σουρωτήρι και στη συνέχεια το μοιράζετε σε 6 πυρίμαχα φορμάκια ή σε ένα μόνο σκεύος. Τοποθετείστε τα μπολ σε ταψί και γεμίστε το με ζεστό νερό μέχρι το μισό του ύψους των μπολ (μπεν μαρί). Βάλτε το ταψί στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου και ψήστε για 40-45 λεπτά ή μέχρι η κρέμα να στερεοποιηθεί αλλά στο κέντρο της να είναι ακόμη κάπως ρευστή.

Βγάλτε τα φορμάκια απ’ το νερό, αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς και βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τα χρειαστείτε.

Σερβίρισμα: Λίγο πριν σερβίρετε, πασπαλίστε με ζάχαρη (2-3 κ.γ. περίπου για κάθε φορμάκι – αν χρησιμοποιείτε ένα ενιαίο σκεύος καλύψτε την επιφάνεια με ζάχαρη πάχους ½ εκατ.) και καραμελώστε χρησιμοποιώντας ένα μαγειρικό φλόγιστρο (που μπορείτε να αγοράσετε εδώ) μέχρι να η ζάχαρη να καεί, να σκουρύνει η επιφάνεια και να δημιουργηθούν φυσαλίδες καραμέλας. Εναλλακτικά, αν δεν έχετε φλόγιστρο: Προθερμάνετε πολύ καλά το γκριλ στο max. (250 βαθμούς C) και βάλτε τα φορμάκια στην πρώτη (επάνω) σχάρα για 1,5 περίπου λεπτό, προσέχοντας να τα βγάλετε μόλις η ζάχαρη αρχίζει να καραραμελώνει.

Η συνταγή είναι από το pandespani.com


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας