Σοκοπαρέλαση - e-Stage.gr
Jun 20, 2018 Last Updated 12:17 PM, Jun 19, 2018

Σοκοπαρέλαση

Κατηγορία: Γλυκές Αμαρτίες

Γλυκό για απαιτητικούς ουρανίσκους! Μπορεί να είναι λίγο μπελαλίδικο άλλα το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Δώστε πόνο στους δικούς σας φτιάχνοντας το!

Υλικά για 6 μερίδες:

  • 125 gr κουβερτούρα κανονική
  • 75 gr κουβερτούρα γάλακτος
  • 100 gr βούτυρο
  • 100 gr άχνη ζάχαρη
  • 2 κρόκους αυγού
  • 2 αυγά
  • 35 gr αλεύρι(για όλες τις χρήσεις)
  • 1 βανίλια(κάψουλα)
  • 1/2 κ.γ. tabasco
  • 1 κ.γ. μαστίχα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Φυστίκια Αιγίνης για το σερβίρισμα

Για την σώς φράουλας:

  • 200 gr φράουλες
  • 200 gr ζάχαρη
  • 2 ζελατίνες ζαχαροπλαστικής

Για το γλάσο λεμονιού:

  • 100 gr ζάχαρη άχνη
  • Χυμό απο μισό λεμόνι

Εκτέλεση:

Για τα σουφλέ:

Σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τις κουβερτούρες μαζί με το βούτυρο ανακατεύοντας με μία σπάτουλα, ειδάλλως μπορούμε πολύ απλά να χρησιμοποιήσουμε τον φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσουν και ομογενοποιηθούν τα αφαιρούμε απ'την φωτιά. Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός απ'το αλεύρι που θα μπεί στο τέλος. Οπότε βάζουμε τους κρόκους, τα αυγά, την ζάχαρη άχνη, την βανίλια, την μαστίχα, το tabasco, το αλάτι και ανακατέβουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα με τα αυγά και ανακατέβουμε πολύ καλά, τέλος ρίχνουμε το αλεύρι για να τελειώσει το αγκάλιασμα. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C'. Βουτυρώνουμε 6 φόρμες, έπειτα τις αλευρώνουμε ελαφρώς και τις γεμίζουμε κατα τα 2/3 τους για να μπούν στον φούρνο. Ψήνουμε τα σουφλέ μας για 12-13 λεπτά!

Για την σώς φράουλας:

Πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομάτια. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με τις φράουλες και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις αρχίσουν να βράζουν αποσύρουμε απ'την φωτιά. Περνάμε την σώς απο σινουά(σουρωτήρι) και επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και το αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Σέ ενα μπόλ βάζουμε κρύο νερό(μπορούμε να βάλουμε και παγάκια αν θέλουμε)και ρίχνουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν, σε 1 λεπτό θα είναι έτοιμες.Στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες και τις βάζουμε στην σώς φράουλας για να δέσει, αποσύρουμε απ'την φωτιά και αφήνουμε την σώς στην άκρη.

Για το γλάσο λεμονιού:

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη με τον χυμό λεμόνι και ανακατέβουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει λευκό και βελούδινο το γλάσο. Αν δεν το χρησιμοποιήσουμε κατευθείαν και το βάλουμε στο ψυγείο ίσως πήξει λιγο, οπότε λίγο πριν την χρήση του μπορούμε να προσθέσουμε λίγο χυμό λεμόνι και θα είναι εντάξει.

Σώς φράουλας απο κάτω, σουφλέ σοκολάτας στην μέση και το γλάσο λεμονιού απο πάνω με τα φυστίκια αιγίνης; Γλυκός έρωτας......


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations