Πάμε να γλυκαθούμε Σαλονικιώτικα - e-Stage.gr
Apr 24, 2018 Last Updated 4:18 PM, Apr 24, 2018

Πάμε να γλυκαθούμε Σαλονικιώτικα

Κατηγορία: Γλυκές Αμαρτίες

Το καλό γλυκό σίγουρα έχει υπογραφή από την Σαλλονίκη!! Φτιάξτε το και μοιράστε γλύκα και πόνο!! Κουζίνες αμέσως!

Υλικά

Για την βάση
2 1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
250ml φρέσκο γάλα
1/2 κ.σ μπέικιν
1 κ.γ μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη

Για το σιρόπι
2 1/2 φλ/ τσαγιού ζάχαρη
2 φλ/ τσαγιού νερό

Για την κρέμα
1 φακελάκι κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ
600ml γάλα

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι,την ζάχαρη,την μαστίχα,το μπέικ και το γάλα με την σόδα αφού τα ανακατέψουμε πρώτα μαζί

Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι περίπου 32εκ ή 25χ33 εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα,στους 180 βαθμούς,για 30 λεπτά περίπου,βγάζουμε απο τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 8 λεπτά και έτσι καυτό όπως θα είναι σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι λίγο λίγο όλη την επιφάνεια του γλυκού.Το αφήνουμε να κρυώσει καλά

Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου με τα 600ml γάλα και με την βοήθεια μιας σπάτουλας την απλώνουμε πάνω απο ρεβανί

Πασπαλίζουμε με κανέλα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε

Tip: Μπορούμε αντί για κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε άλλη κρέμα της αρεσκείας μας

Η συνταγή είναι από το newsbomb.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations