Nov 21, 2017 Last Updated 12:49 PM, Nov 25, 2017

Τυροκέικ με βύσσινο και φράουλα

Κατηγορία: Γλυκές Αμαρτίες

Το τυρί ξάπλωσε πάνω στο αφράτο πάπλωμα και σκεπάστηκε με τα σεντόνια της φύσης με αρώματα από βύσσινο και φράουλα!! Τα υπόλοιπα είναι περιττά!!

Υλικά
1 1/2 Κουτί μπισκότα DIGESTIVE
400gr τυρί Philadelphia
1 μικρό κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κονσέρβα βύσσινο
1 φακελάκι ζελέ φράουλας
λίγο βούτυρο και μέλι

Οδηγίες 

Για τη βάση:
Τρίβουμε τα μπισκότα. Σε ένα μπρίκι λιώνουμε βούτυρο και μέλι. Αφού ρίξουμε τα μπισκότα στη φόρμα που θα φτιάξουμε το γλυκό, τα ανακατεύουμε καλά με το υγρό μίγμα και στρώνουμε ομοιόμορφα τη βάση του γλυκού μας. Εν συνεχεία βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί.

Για την κρέμα:
Ανακατεύουμε το Philadelphia με το ζαχαρούχο. Ρίχνουμε τμηματικά το ζαχαρούχο . Η ποσότητα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε το τυρί να διαλυθεί μα η κρέμα να μη γίνει πολύ ρευστή, γιατί δε θα στέκεται μετά στη φόρμα. Στρώνουμε εν συνεχεία την κρέμα πάνω από την μπισκοτένια βάση και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

Για τη γαρνιτούρα:
Στραγγίζουμε την κονσέρβα με τα βύσσινα. Το ζωμό τους τον βράζουμε.

Σε ένα μπολ, διαλύουμε το ζελέ φράουλας στο ζωμό του βύσσινου.

Αφού διαλυθεί η σκόνη, προσθέτουμε κι ένα ποτήρι παγωμένο νερό κι ανακατεύουμε καλά με τον αναδευτήρα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.

Στρώνουμε τα βύσσινα ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα και σιγά σιγά ρίχνουμε και το ζελέ. Πρέπει να έχουμε «θωρακίσει» καλά με την κρέμα το ταψί, ώστε να μην περάσει το ζελέ κάτω από αυτή.

Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να στερεοποιηθεί το ζελέ.

Σερβίρουμε όσο μεγάλο κομμάτι τραβά η όρεξή μας!!!!

Tips & Tricks:
Η επιλογή του ζελέ φράουλας έχει γίνει ύστερα από αρκετούς πειραματισμούς. Είναι το μόνο που επιτρέπει στη γεύση του βύσσινου να αναδειχθεί όπως πρέπει. Μπορείτε βέβαια να βάλετε και ζελέ κεράσι.

Η ποσότητα του μπισκότου εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.  Το ίδιο ισχύει και για την ποσότητα της κρέμας που επιθυμείτε να φτιάξετε. Μπορεί η ζαχαροπλαστική να χρειάζεται τις ζυγαριές, αλλά μερικές φορές και το μάτι μας, βοηθάει!

Μπορείτε να αναμίξετε τα Digestive με λίγα μπισκότα κανέλλας. Δίνουν ωραίο άρωμα στη βάση του γλυκού.

Για πιο ελαφριά γεύση, χρησιμοποιήστε τα DIGESTIVE ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη (στο πράσινο κουτί), καθώς και τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά. Τώρα για το ζαχαρούχο γάλα δεν έχουμε πιο light εναλλακτική, αλλά υποσχόμαστε ότι θα το ψάξουμε για σας.

Η συνταγή είναι από το supersyntages.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας