Παρφέ σοκολάτας σε τούρτα - e-Stage.gr
May 20, 2018 Last Updated 3:45 PM, May 20, 2018

Παρφέ σοκολάτας σε τούρτα

Κατηγορία: Γλυκές Αμαρτίες

Ετοιμαστείτε να γλείφετε και τα δάχτυλα σας!! Σας το δίνουμε σε τούρτα γιατί θέλει διαδικασία οπότε φτιάξτε ποσότητα αν και θα το φάτε όλο!! Άντε γκυκατζήδες ξεκινάτε μην σας πάρει η νύχτα!!

Υλικά
200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί
6 κρόκοι αυγών
150 γρ. ζάχαρη
30 γρ. μέλι
500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στην κουζινομηχανή μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
80 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Σος
150 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
150 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

Εκτέλεση
Βράζουμε τη ζάχαρη με 50 γρ. νερό.

Παράλληλα, χτυπάμε τους κρόκους στην κουζινομηχανή.

Μόλις η ζάχαρη αρχίσει να γίνεται παχύ σιρόπι (αν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, να δείχνει 120ºC), αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.

Έπειτα ρίχνουμε το σιρόπι σιγά-σιγά στον κάδο της κουζινομηχανής, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.

Συνεχίζουμε μέχρι να γίνει ένα πολύ αφράτο και υπόλευκο μείγμα και να κρυώσει ο κάδος (θα τον είχε ζεστάνει το σιρόπι).

Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε και στο τέλος ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και τις σταγόνες σοκολάτας.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μία μεταλλική φόρμα της αρεσκείας μας, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το διατηρούμε στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει καλά (περίπου 8 ώρες ή 1 νύχτα).

Σος
Ζεσταίνουμε το γάλα και λίγο πριν βράσει το αδειάζουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει μία λεία σος.

Σερβίρουμε τη σος, κατά προτίμηση ζεστή, πάνω από το παρφέ.

Η συνταγή είναι από το steliosparliaros.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας