Σοκολατόπιτα με μερέντα - e-Stage.gr
Feb 23, 2018 Last Updated 5:18 PM, Feb 23, 2018

Σοκολατόπιτα με μερέντα

Κατηγορία: Γλυκές Αμαρτίες

Τι να πούμε τώρα; Όχι τι να πούμε λέω!!! Τέλος χωρίς λόγια!!!

Υλικά (Για 4-6 άτομα)
7 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
200 γραμμάρια βούτυρο
3/4 φλιτζανιού τσαγιού κοσκινισμένο άγλυκο κακάο
250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
1 φλιτζάνι του τσαγιού σκόνη από αλεσμένα φουντούκια
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις 2 κουβερτούρες σοκολάτας και τα 200 γραμμάρια βούτυρο.

Σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη σοκολάτα.

Μόλις λιώσει, προσθέτουμε 3/4 φλιτζανιού τσαγιού κοσκινισμένο άγλυκο κακάο, τη φουντουκόσκονη, το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.

Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε το μείγμα με 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ.

Αμέσως μετά το αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσει.

Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ζάχαρη και τους χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ το μείγμα σοκολάτας και τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη.

Ρίχνουμε σταδιακά τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα και τη διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα.

Αλείφουμε με λάδι μια φόρμα και στρώνουμε στη βάση της μια λαδόκολλα.

Κρατάμε 2 φλιτζάνια τσαγιού από το μείγμα σοκολάτας και το υπόλοιπο το αδειάζουμε στη φόρμα.

Η σοκολατόπιτα ψήνεται στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας.

Τη βάζουμε να ψηθεί για ακόμα 10 λεπτά  στους 200 βαθμούς και είναι έτοιμη.

Η συνταγή είναι από το sidagi.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations