Αυτό είναι το αυθεντικό νεοϋορκέζικο cheesecake! - e-Stage.gr
Apr 25, 2018 Last Updated 6:26 PM, Apr 25, 2018

Αυτό είναι το αυθεντικό νεοϋορκέζικο cheesecake!

Κατηγορία: Γλυκές Αμαρτίες

Σας γλυκαίνουμε την πρώτη μέρα της εβδομάδας για να σας μπει όμορφα! Μοναδικό νεοϋορκέζικο cheesecake! Απλά φτιάξτε το!!

Υλικά

Για την κρέμα

  • 950 γραμ. τυρί κρέμα
  • 120 γραμ. βούτυρο
  • 500 γραμ. sourcream (ή γιαούρτι στραγγιστό πλήρες)
  • 2 κ.σ κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ υγρή βανίλια ( ή 1 κάψουλα)
  • 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • 5 αυγά

Για τη βάση

  • 300 γραμ. μπισκότα πτι μπερ η digestive αλεσμένα
  • 100 γραμ. αλεσμένο καρύδι (προαιρετικά) 200 γραμ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Για το παραδοσιακό New York cheesecake, είναι πολύ σημαντικό όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ιδιαίτερα το βούτυρο και το τυρί πρέπει να τα αφήσετε να μαλακώσουν καλά.

Για τη βάση

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά τα μπισκότα, τα καρύδια και το βούτυρο, μέχρι να βουτυρωθεί καλά όλο το μείγμα. Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος με διάμετρο περίπου 25 εκ. Με το χέρι, στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού το μείγμα με τα μπισκότα, πιέζοντας έτσι ώστε να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη βάση. Αν θέλετε σηκώνετε λίγο και τα πλαϊνά σαν τάρτα.

Για την κρέμα

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα, εκτός από τα αυγά. Με μίξερ χειρός, ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά να τα πίνει το μείγμα. Δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα. Μόλις ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά, αδειάζουμε την κρέμα στο πυρίμαχο, πάνω στη βάση μπισκότου. Κουνάμε απαλά να στρώσει η επιφάνεια της κρέμας.

Καλύπτουμε καλά με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε μέσα σε μεγαλύτερο ταψί που έχουμε βάλει 2-3 δάχτυλα ζεστό νερό (μπεν μαρί). Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα στους 190 βαθμούς C.

Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο.

Extra tips

Συνήθως σερβίρεται σκέτο, αλλά μπορείτε να βάλετε επικάλυψη της αρεσκείας σας όπως πχ. σάλτσα βύσσινο.

Αν θέλετε, μπορείτε να μην βάλετε και καθόλου βάση μπισκότου. Στην Νέα Υόρκη συχνά το φτιάχνουν και έτσι.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε sour cream, θα βρείτε στα ψυγεία μεγάλων σουπερ μάρκετ.

Η συνταγή είναι από το argiro.gr