Ψαρόπιτα όνομα και πράγμα! - e-Stage.gr
May 26, 2018 Last Updated 4:31 PM, May 26, 2018

Ψαρόπιτα όνομα και πράγμα!

Είναι πίτα... Είναι νόστιμη... Είναι ιδιαίτερη... Είναι με ψάρι...και σίγουρα πολλοί λίγοι την έχετε ξαναφάει... Φτιάξτε την!!

Υλικά

  • 2 μεγάλα πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κύβους
  • 300 γραμμ. φρέσκος σολωμός ξεκοκαλισμένος και ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γραμμ. τυρί κρέμα
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. άνηθος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 φύλλα Σφολιάτας "του χεριού σας" alfa
  • χτυπημένο αυγό για το άλειμμα της πίτας

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα σε μέτρια φωτιά για 5΄, να μαραθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το αυγό. Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και το σολωμό και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε μέσα και τα πράσα, τις πατάτες και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Σε λαδωμένη λαμαρίνα απλώνουμε το 1 φύλλο σφολιάτας. Με κουτάλι αδειάζουμε τη γέμιση στη μέση του φύλλου.

Αλείφουμε περιμετρικά τη σφολιάτα με διάλειμμα αυγού. Καλύπτουμε την πίτα με τη δεύτερη σφολιάτα και με πιρούνι πατάμε γύρω γύρω να σφραγιστεί καλά. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220ο στις αντιστάσεις για 35΄, έως ότου ροδίσει καλά η ψαρόπιτα.

Η συνταγή είναι από το argiro.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations