Λευκό μυστήριο: Ζεστή γιαουρτόσουπα με κεμπαπάκια - e-Stage.gr
May 27, 2018 Last Updated 4:05 PM, May 27, 2018

Λευκό μυστήριο: Ζεστή γιαουρτόσουπα με κεμπαπάκια

Όταν τα μικρά και απονήρευτα κεμπαπάκια πέφτουν για μια «βουτιά» στην περίεργη λευκή πισινά, τότε  το στομάχι μας αρχίζει να κάνει γλέντια και χάρες! Ετοιμάστε το!!

Υλικά

Για τα κεμπαπάκια:

  • 300 γρ. κιμάς χοιρινός από πανσέτα
  • 300 γρ. αρνίσιος κιμάς
  • 400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • Μπαχαρικά της αρεσκείας μου: λίγο κόλιανδρο σκόνη, λίγο κύμινο, λίγη πάπρικα καυτερή, λίγο ραζάλ χανούτ (μείγμα αραβικών μπαχαρικών)
  • 1 κρεμμύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου
  • Λίγο μαϊντανό
  • Λίγο φρέσκο κόλιανδρο
  • Λίγο δυόσμο

Για τη σούπα:

  • 1½ λίτρο κοτόζουμο
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ. σ. κορν φλάουερ
  • 3 κρόκοι αβγών
  • Αλατοπίπερο
  • Προαιρετικά: λεμόνι
  • 1 ντομάτα
  • Λίγα φύλλα βασιλικού 

Εκτέλεση

Ετοιμάζω μικρά κεμπαπάκια: σε μια λεκάνη βάζω τα τρία είδη κρεάτων, προσθέτω τα μπαχαρικά (κόλιανδρο τριμμένο, κύμινο, λίγη πάπρικα καυτερή και γλυκιά, ραζάλ χανουτ, αλατοπίπερο), το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το φρέσκο κόλιανδρο και το δυόσμο, όλα ψιλοκομμένα, και τις σκελίδες σκόρδου λιωμένες στο γουδί.

Προσθέτω 10 παγάκια και ανακατεύω πολύ καλά.

Πλάθω μικρά κεμπαπάκια.

Για τη ζεστή γιαουρτόσουπα: βάζω να βράσει το κοτόζουμο, ώσπου να μείνει περίπου 1 λίτρο, για να δέσει η γεύση του.

Τότε χτυπάω σε μiα μπασίνα το στραγγιστό γιαούρτι Total με τους κρόκους και το κορν φλάουερ.

Το ρίχνω μέσα στο κοτόζουμο και σιγοβράζω 10-15 λεπτά, ώσπου να δέσει η σούπα και να γίνει βελουτέ.

Δοκιμάζω το αλατοπίπερο και, αν χρειαστεί, βάζω και λίγο λεμόνι.

Ψήνω στα κάρβουνα τα κεμπαπάκια και τα σερβίρω μέσα στη γιαουρτόσουπα.

Έτσι παίρνει μια καπνιστή γεύση κρέατος. Ψιλοκόβω μέσα κύβους ντομάτας και μερικά φύλλα βασιλικού.

Η συνταγή είναι από το greece.fage


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας