«Ερυθρόλευκα» γιουβαρλάκια!! - e-Stage.gr
May 20, 2018 Last Updated 3:45 PM, May 20, 2018

«Ερυθρόλευκα» γιουβαρλάκια!!

Ζουμερά και "κόκκινα"! Όπως και να είναι τα κρεατοσφιαρίδια αρέσουν σε όλους, οπότε ετοιμάστε τα αμέσως!!

Υλικά

  • Για τα γιουβαρλάκια:
  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 αυγό
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 1 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος 
  • 1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τη σάλτσα:
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο μούλτι 
  • 1 κοφτή κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 500 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι πιπέρι

Οδηγίες

Για τα γιουβαρλάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια, προσθέτετε ½ φλ. τσαγιού χλιαρό νερό και ζυμώνετε το μείγμα πολύ καλά με τα χέρια σας. Στη συνέχεια πλάθετε το μείγμα σε στρογγυλά γιουβαρλάκια και τα αφήνετε στην άκρη.

Για τη σάλτσα: Σε μια μεγάλη, φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το 1/3 φλ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 1/2 λ. Ρίχνετε το πελτέ ντομάτας και τον τρίβετε στη βάση της κατσαρόλας να βγάλει τα αρώματά του. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, 1/3 φλ. ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. 

Μόλις πάρει βράση η σάλτσα προσθέτετε τα γιουβαρλάκια, συμπληρώνετε, αν απαιτηθεί, και άλλο ζεστό νερό ώστε να καλυφθούν καλά τα γιουβαρλάκια, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και μαγειρεύετε για γιουβαρλάκια σας σε μέτρια θερμοκρασία για 1:15 ώρα περίπου ή μέχρι να να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρετε τα γιουβαρλάκια σας σκέτα με σαλάτα, φέτα και φρέσκο ζεστό ψωμί ή με πιλάφι, πατάτες τηγανιτές ή πουρέ ή άλλο συνοδευτικό επιλογής σας. Καλή σας όρεξη!!!

Η συνταγή είναι από το sintayes.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας