Λαχανοντολμάδες στο φούρνο - e-Stage.gr
May 27, 2018 Last Updated 4:31 PM, May 26, 2018

Λαχανοντολμάδες στο φούρνο

Τους έχετε φτιάξει και τους έχετε απολαύσει σίγουρα... έτσι όμως όχι!! Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!! Κουζίνες άμεσα!! 

Υλικά

1 λάχανο
2 κούπα ελαιόλαδο για το ταψί

Για την γέμιση:
1/2 κιλό κιμά
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 κούπα ρύζι νυχάκι
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 καρότα τριμμένα
αλάτι
πιπέρι
1/2 κούπα λάδι

Για την σάλτσα:
3 λεμόνια
2 αυγά
2 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ

Οδηγίες

Ζεματάμε καλά το λάχανο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Σε ένα ταψί απλώνουμε τα πρώτα φύλλα του λάχανου και μετά τυλίγουμε τα υπόλοιπα σε ντολμάδες βάζοντας την γέμιση.

Αφού τελειώσουμε το τύλιγμα περιχύνουμε με το λάδι για το ταψί και βάζουμε νερό που να τα σκεπάζει σχεδόν. Καλύπτουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 1 1/2 ώρα.

Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το λεμόνι και μόλις ετοιμαστεί και το φαγητό προσθέτουμε σιγά- σιγά και όλα τα υγρά από το ταψί μας και προσθέτουμε και το κορν φλάουρ. Περιχύνουμε την σάλτσα στο φαί και αφήνουμε να πιει λίγο το ζουμί πριν το σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι από το newpost.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations