Μακαρόνια με... μέλι - e-Stage.gr
May 27, 2018 Last Updated 4:31 PM, May 26, 2018

Μακαρόνια με... μέλι

Γιορτοσυνταγή σας έχω σήμερα και "μακαρόνια" και γλυκά μαζί...!!! Ελάτε μελομακάρονα επίκαιρα και αγαπητά σε όλους!! Για ετοιμαστείτε για κουζίνες!! 

Υλικά

900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
240 γρ. ελαιόλαδο
240 γρ. σπορέλαιο
50 γρ. κονιάκ
200 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
160 γρ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι
1 κ.γ. σόδα μαγειρική

Για το σιρόπι
400 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
400 γρ. μέλι θυμαρίσιο
½ λεμόνι ακέρωτο
Αλεσμένο φυστίκι Αιγίνης ή καρύδι

Οδηγίες

Αφού κοσκινίσουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Στη συνέχεια, διαλύουμε την σόδα στον χυμό και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με το σύρμα, ρίχνουμε επίσης το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά. 

Η ζύμη μας πρέπει να γίνει λαδερή και απαλή. Μόλις είναι έτοιμη, παίρνουμε λίγη ποσότητα (σε μέγεθος καρυδιού) και πλάθουμε μικρά μελομακάρονα, τα οποία τοποθετούμε σε λαμαρίνες. 

Κάνουμε σχέδια με ένα πιρούνι στην επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. 

Βάζουμε τώρα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Αφήνουμε για 3 λεπτά ακόμα, ξαφρίζουμε και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο 1.

Τέλος, βουτάμε στο σιρόπι τα μελομακάρονα από κάθε πλευρά για περίπου 20 δευτερόλεπτα και πασπαλίζουμε από πάνω με φιστίκι ή καρύδι.

Η συνταγή είναι από το tempo.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations