Παραδοσιακή κασόπιτα - e-Stage.gr
Dec 12, 2017 Last Updated 9:29 PM, Dec 11, 2017

Παραδοσιακή κασόπιτα

Όταν προτείνουμε παραδοσιακές συνταγές και ειδικά πίτες... τα πολλά λόγια είναι φτώχεια!! ΑΠΛΑ ΦΤΙΑΧΤΕ ΤΗΝ!!

Υλικά (6-8 άτομα)

½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γραμ. φρέσκο βούτυρο ή λάδι ή μισό-μισό
500 ml χλιαρό γάλα φρέσκο (ή 250 ml γάλα εβαπορέ και 250 ml νερό)
450 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
4 αυγά καλά χτυπημένα
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι
½ κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Κατόπιν, κάνουμε στη μέση έναν λάκκο και ρίχνουμε τα αυγά, το μισό βούτυρο και το μισό γάλα. Χτυπάμε με το σύρμα καλά, να γίνει ένα λείο μείγμα, και ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα καθώς χτυπάμε.

Πρέπει να γίνει ένας χυλός πηχτός σαν μέλι. Κρατάμε μια χούφτα από το τυρί και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στον χυλό της πίτας μας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνουμε λίγο από το υπόλοιπο βούτυρο (ή το λάδι) και αλείφουμε το ταψί. Αδειάζουμε μέσα τον χυλό, που πρέπει να έχει ύψος περίπου 3 εκατοστά.

Πασπαλίζουμε την υπόλοιπη επιφάνεια με το τυρί που κρατήσαμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο (ή το λάδι). Ψήνουμε την πίτα για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Η συνταγή είναι από το e-daily.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας