Μπουγάτσα για κάθε ράτσα - e-Stage.gr
Nov 25, 2017 Last Updated 12:49 PM, Nov 25, 2017

Μπουγάτσα για κάθε ράτσα

Ούνα φάτσα - ούνα ράτσα, πάρτε τώρα μια μπουγάτσα!!! Το αγαπημένο ζυμάρι από Σαλονίκης, έτοιμο στο πιάτο σας απλά και γρήγορα!!! Τι; Κάθεστε ακόμα; Κουζίνες αμέσως!!

Υλικά

1 συσκευασία φύλλο πολίτικο
Μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
80 γρ. βούτυρο
2 αυγά & 2 κρόκους
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
4 κούπες γάλα
1 κιλό φέτα θρυμματισμένη
Πιπέρι

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το γάλα

Αφήνουμε μέχρι να πήξει και αποσύρουμε από τη φωτιά

Ρίχνουμε τα αυγά και τους κρόκους ένα-ένα και ανακατεύουμε

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και ρίχνουμε τη φέτα και πιπέρι

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 9 φύλλα που τα λαδώνουμε ξεχωριστά

Σπάμε ένα φύλλο σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στη γέμιση

Τη ρίχνουμε στο ταψί και σκεπάζουμε με τα φύλλα που προεξέχουν

Στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε

Ψήνουμε στους 200 για 40 λεπτά

Η μπουγάτσα με τυρί, λάδι και λίγα υλικά της Αργυρώς είναι έτοιμη

Tips

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και φύλλα κρούστας
Σερβίρεται κρύα και ζεστή

Η συνταγή είναι από nostimada.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας