Από τα Σφακιά το φέραμε το κουνέλι και είναι και τσιγαριστό! - e-Stage.gr
May 22, 2018 Last Updated 6:01 PM, May 22, 2018

Από τα Σφακιά το φέραμε το κουνέλι και είναι και τσιγαριστό!

Το κουνέλι ήρθε πακέτο από την Κρήτη μας και είναι και τσιγαριστό! Άλλα κόλπα σας λέω... Φτιάξτε το αμέσως!

 

Υλικά

4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κουνέλι, κομμένο στα 6
500 ml κόκκινο κρασί
2 φύλλα δάφνη
1 ξυλάκι κανέλα
5-6 γαρίφαλα ολόκληρα
7-8 πιπέρια ολόκληρα
1 κ.γ. ρίγανη ξερή ή φρέσκια
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Μαρινάρετε το κουνέλι: Το βάζετε σε μπολ -ει δυνατόν να το χωράει χωρίς να περισσεύουν μεγάλα κενά- και προσθέτετε το κρασί, τα δαφνόφυλλα, την κανέλα, τα πιπέρια και τα γαρίφαλα. Το σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε να μαριναριστεί ένα βράδι (12 ώρες). Το γυρίζετε μέσα στην μαρινάδα 1 φορά.
Το βγάζετε, το σκουπίζετε καλά, κρατάτε τα καρυκεύματα και από την μαρινάδα 350 ml.

Μαγειρεύετε το κρέας: Σε κατσαρόλα (ιδανικά χαμηλή και κάπως φαρδιά, πάλι να χωράει τα κομμάτια σε μια στρώση) ζεσταίνετε καλά το λάδι (μέτρια προς δυνατή φωτιά) και σοτάρετε όλα τα κομμάτια του κρέατος καλά μαζί με τα μπαχαρικά για 5-8 λεπτά, να ροδίσουν. Στα τελευταία 2 λεπτά προσθέτετε την ρίγανη. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο, βάζετε αλάτι, πιπέρι και το καπάκι και σιγομαγειρεύετε για 2 ώρες, μέχρι το κρέας να είναι εξαιρετικά μαλακό.

Βγάζετε το έτοιμο κουνέλι από την κατσαρόλα, το βάζετε σε πιατέλα και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο να διατηρείται ζεστό.

Σημείωση: Στην ηλεκτρική κουζίνα, μεταφέρετε το σκεύος σε μικρότερο μάτι και χαμηλώστε την θερμοκρασία στο ελάχιστο. Αν έχετε γκάζια, μεταφέρετε το σκεύος στο μικρότερο μάτι και ρυθμίστε το στο min. ή βάλτε στο κανονικό μάτι την ειδική σίτα που κόβει ακόμη περισσότερο την ελάχιστη θερμοκρασία.

Κάνετε την σάλτσα: Ρίχνετε στην κατσαρόλα την μαρινάδα που κρατήσατε, ξύνετε τον πάτο της και ανεβάζετε τη φωτιά σε μέτρια. Βράζετε για 12-15 λεπτά τη σάλτσα μέχρι που να είναι λίγο πιο δεμένη και πηχτή. Δοκιμάζετε και διορθώνετε σε αλάτι πιπέρι.

Σερβίρισμα: Σε πιατέλα ή σε (ζεστά) πιάτα βάζετε το κρέας και περιχύνετε με τη σάλτσα. Συνοδέψτε το με κόκκινες μικρές πατάτες.

πηγή


 

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations