Έλα ο καλός ο γαύρος ο μαρινάτος - e-Stage.gr
May 26, 2018 Last Updated 3:25 PM, May 26, 2018

Έλα ο καλός ο γαύρος ο μαρινάτος

Τον πιο διάσημο ουζομεζέ σας έχουμε σήμερα για να τον κάνετε γρήγορα και εύκολα! Φτιαχτέ τον!

Υλικά

(μεζές για 4-6 άτομα)
300 γραμ. γαύρος
1,5-2 λεμόνια, τον χυμό
ελαιόλαδο
λίγο χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ μπούκοβο (τσίλι φλέικς)
1-2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1-2 φρέσκες μικρές καυτερές πιπεριές σε πολύ λεπτές ροδέλες

Εκτέλεση

Προετοιμασία: 20 λεπτά περίπου και 3 τουλάχιστον ώρες το μαρινάρισμα. Φορέστε γάντια για το καθάρισμα του γαύρου. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Ετοιμάζετε τον γαύρο: Παίρνετε ένα-ένα τα ψάρια και πιάνοντας το κεφάλι, το τραβάτε κατά μήκος του σώματος βγάζοντας και το κεντρικό κοκαλάκι. Ξεπλένετε και ανοίγετε το ψάρι σαν βιβλίο.

Βάζετε τα ψάρια σε γυάλινο μπολ το ένα δίπλα στο άλλο, ρίχετε ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και αρκετό λεμόνι, πασπαλίζετε με λίγο μπούκοβο και μαϊντανό. Ανάλογα με το μέγεθος του μπολ, μπορείτε να κάνετε 2 ή παραπάνω στρώσεις με τον ίδιο τρόπο. Σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες.

Σερβίρισμα: Ο πικάντικος γαύρος μαρινάτος είναι έτοιμος για να μεταφερθεί σε πιάτο. Ρίξτε μια γραμμή ελαιόλαδο και γαρνίρετε με λίγο έξτρα μαϊντανό και τις φρέσκες καυτερές πιπεριές. Βάλτε ουζάκι ή ρακή και … δοκιμάστε. Στην υγειά σας!

πηγή


 

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations