Το ζουμερό T-Bone!! - e-Stage.gr
Apr 24, 2018 Last Updated 4:18 PM, Apr 24, 2018

Το ζουμερό T-Bone!!

Κατηγορία: Διεθνής Κουζίνα

Δεν υπάρχουν λόγια γι' αυτό το τρυφερό κομμάτι κρέατος!! Κουζίνες αμέσως!!

Υλικά (για 4 άτομα)

1 μεγάλο μοσχαρίσιο Τ-bone (στέικ από το πίσω μέρος της ράχης του ζώου, ανάμεσα στο κιλότο και τις μπριζόλες), πάχους περίπου 3  εκ. και βάρους περίπου 800 γρ. (ιδανικά)
αφρίνα (ανθός αλατιού - πλέον και σε αρκετά σούπερ μάρκετ) ή χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

50 ml ελαιόλαδο (το καλύτερο που διαθέτουμε)

Οδηγίες

Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο 1 ώρα πριν το ψήσιμο, ώστε να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Ψήσιμο: Λαδώνουμε την μπριζόλα και από τις 2 πλευρές και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου σε δυνατή φωτιά για περίπου 15΄ συνολικά.

Η δοκιμή μας: Ψήσαμε την μπριζόλα σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα. Χρειάστηκαν 7 λεπτά από κάθε πλευρά για να γίνει μέτρια ψημένη, ανοιχτή κόκκινη δηλαδή στο εσωτερικό της, χωρίς αίμα.

Σερβίρισμα: Βγάζουμε σε πιατέλα και αφήνουμε για 5 - 7 λεπτά να «σταθεί». Κόβουμε σε λεπτές φέτες 1,5 εκ., αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με λίγο λάδι και σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα και ψωμί. Αν και απλή συνταγή, η νοστιμιά της είναι απερίγραπτη.

Η συνταγή είναι από το gastronomos.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations