Μεξικάνικες κοτoπουλοτορτίγιες - e-Stage.gr
Feb 23, 2018 Last Updated 11:53 AM, Feb 23, 2018

Μεξικάνικες κοτoπουλοτορτίγιες

Κατηγορία: Διεθνής Κουζίνα

VIVA ZAPATA!! Βάλτε τα σομπρέρο σας και πάμε κουζίνες για να φτιάξουμε διεθνές φαγάκι σήμερα!!

Υλικά
2 φιλέτα κοτόπουλο, χωρίς δέρμα και κόκκαλο
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ. τοματίνια
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. κύμινο
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτές φέτες
100 γρ. καλαμπόκι
400 γρ. φασόλια σε κονσέρβα
½ κ.γ. μπούκοβο
1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
200 γρ. τυρί τσένταρ 
6-8 τορτίγιες
200 γρ. κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

Για το κοτόπουλο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει, σε δυνατή φωτιά.

Παίρνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο, τα κόβουμε στη μέση και τα αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε στο τηγάνι μας λίγο ελαιόλαδο και τα φιλέτα μας.

Μόλις πάρουν καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα από πάνω.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά (πάντα σε σχέση με το πόσο μεγάλα είναι τα φιλέτα μας).

Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε οριζόντιες, λεπτές φέτες.

Για την γέμιση
Βάζουμε στη φωτιά το ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο, αφού πρώτα το σκουπίσουμε καλά από τα λάδια. Ρίχνουμε τα τοματίνια ολόκληρα χωρίς λάδι και τα αφήνουμε να ψηθούν (μέχρι να καπνιστούν).

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε μαζί με ελαιόλαδο στο τηγάνι μας. Με μία τσιμπίδα σπάμε τα τοματίνια.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και  τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι μας: κύμινο, την πιπεριά, το καλαμπόκι, τα φασόλια, το μπούκοβο και ανακατεύουμε καλα.

Αφήνουμε να πάρει μία βράση για περίπου 3-4 λεπτά, αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Ρίχνουμε το κοτόπουλο μέσα στη σάλτσα και προσθέτουμε τον μαϊντανό και 150 γρ. τριμμένο τσένταρ για να δέσει το μείγμα μας. Ανακατεύουμε καλά.

Γεμίζουμε τις τορτίγιες με 2-3 κ.σ. από την γέμισή μας, τις τυλίγουμε με την πλευρά που ανοίγει από κάτω και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί (25x35 εκ).

Αφού στρώσουμε όλο το ταψί, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος και 50 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.

Η συνταγή είναι από το akispetretzikis.com


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations